Nena shtatzen humb jeten nga gabimi i mjekeve.

Gabime serioze të bëra nga anëtarët e stafit të një spitali në West Yorkshire çuan në humbjen e jetes te një nëne për herë të parë vetëm disa orë pasi lindi.

Jade lindi djalin e saj Hugo pak pas orës 22:00 në spitalin Bassetlaw në Worksop.

Por disa orë më vonë ajo humbi jeten pasi pësoi një përmbysje të shendetit – një ndërlikim i rrallë në të cilin organet kthehet pjesërisht ose plotësisht nga brenda.

Një hetim në gjykatën e Nottingham Coroner’s ka arritur në përfundimin se ngjarja ka ndodhur si rezultat i gabimeve të kryera nga një nga mjekët e saj dhe një mami në spital.

Kordoni i kërthizës së 33-vjeçares u zbulua se ishte tërhequr të paktën katër herë nga një mjek dhe ky ishte gabimi qe i mori jeten 33 vjecares.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *