Sa kushton të mbash një ventilator elektrik të ndezur gjatë gjithë natës në valën e të nxehtit që po vjen

Sa kushton të mbash një ventilator elektrik të ndezur gjatë gjithë natës në valën e të nxehtit që po vjen

Përdorimi i një ventilatori gjatë natës mund të rrisë seriozisht faturat tuaja të energjisë.

Sipas specialisteve ventilatori tipik 120 vat kushton rreth 3,4p në orë për të punuar mesatarisht.

Britanikët tani janë duke pritur për një valë të nxehti dy-ditore, pas një paralajmërim për motin “të rrezikshëm” 34 gradë Celsius.

Mirepo sa kushton të mbash një ventilator ndezur gjatë gjithë natës nëse kërkon të freskohesh?

Lënia e ventilatorit të ndezur midis orës 22 dhe 08:00, anglezeve do t’ju kushtonte rreth 33p në kosto energjie.

Nërsa për një javë të tërë do të kushtonte 5 deri ne 10 mij leke ne muaj më shumë se verën e kaluar, falë rritjes së kostove të energjisë.

Por edhe kostoja e funksionimit të një ventilatori është e vogël në krahasim me koston e kondicionerit.

Një njësi portative kondicioneri kushton rreth 28 p/orë në kosto energjie – kjo është mbi 10 mij lek ne muaj nëse e përdorni çdo natë për një muaj.

Megjithate metoda të tjera për të shmangur netët e sikletshme të vapës përfshijnë hapjen e dritares së dhomës së gjumit, fjetja gjum pa carcaf, ngrirjen ose mbushjen e një shishe uji me ujë të akullt etj

Por kini parasysh keto keshilla:

Bëni një dush të ftohtë para gjumit

Mbajini grilat dhe perdet e dhomës së gjumit të mbyllura gjatë ditës për të parandaluar rrezet e diellit

Përdorni një shishe spërkatës të mbushur me ujë të ftohtë për një mjegull ftohëse sipas kërkesës

Krijoni një kondicioner në shëpi duke vendosur një tas me akull përpara një ventilatori

Po ashtu futni një palë çorape në frigorifer te ftohja dhe ti vishni para gjumit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *