Sa shpesh duhet të ndryshoni çarçafet, pizhamat dhe të brendshmet tuaja

0
131

Këto janë gjëra i që përdorim çdo ditë, në fakt nuk mund të bëjmë pa to. Ne nuk mund te bëjme një gjumë të rehatshëm pa carcafe, apo pa pizhama të pastra. Gjithashtu nuk mund të dalim nga dushi pa peshqirë të pastër.

Carcafet

Një sondazh i kohëve të fundit i ‘YouGov’ thotë se më shumë se një e treta prej nesh i lan carcafet një herë në dy javë. “Shtretërit mund të bëhen rezervuarë të qelizave njerëzore, baktereve dhe sekretimeve trupore. “thotë Dr Ackerley. Ambiente të ngrohta me lagështi janë gjithashtu baza ideale për mbarështimin e marimangës, nje shtrat mesatar përmban 10 milionë prej tyre!

Ju duhet ti ndryshoni carcafet e shtreterve tuaj cdo jave.Cdo mengjes duhet te hapni dritaret per ajrosje dhe per te larguar lageshtine.

Te brendshmet

Më shumë se një e katërta e meshkujve dhe shtatë përqind e grave i nderrojne mbathjet cdo 2 dite sipas një sondazhi të Kelkoo. Por ato përmbajnë mikrobe që mund të shkaktojnë infeksione të traktit urinar, pneumoni dhe infeksione të gjakut, si dhe E-coli dhe probleme ne mushkëri.

Si t’i pastroni ato: Lajini me 40 ° C duke përdorur një detergjent me një produkt AOB (zbardhues oksigjeni aktivizues), thotë profesor Sally Bloomfield, konsulent në parandalimin e sëmundjeve infektive, dhe me 60 ° C nëse një anëtar i familjes është i sëmurë. Ose shtoni një produkt antibakterial si Napisan ose Dettol’s Antibacterial Laundry Cleanser.

Pizhamat

Grupmosha 18-30 vjeçare i perdor pizhamat per 13 netë dhe gratë e reja per 17 netë, me pas i lajne ato sipas një sondazhi të kohëve të fundit. “Pizhama janë të mbushura me qeliza te lekures tone,mikroorganizma, në një shkallë të madhe”, thotë Prof Bloomfield. “Këto zakonisht janë të padëmshme, por nëse hyjnë në vendin e gabuar ato mund të shkaktojnë probleme.” Për shembull, bakteret E-coli që transferohen nga zorrët në traktin urinar mund të shkaktojnë cystitis.

Sa shpesh duhet te lahen: Të paktën një herë në javë.
Lajini me të njejtën menyrë si të brendshmet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here