Shefi i parandalimit të sëmundjeve ne SHBA: Vala e dytë do jetë më e fuqishme

0
101

Ditën e marte drejtori i Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, Robert Redfield në Amerike, ka  thënë se një valë e dytë e rezikshme nga koronavirusi do të kthehet në dimër.



Ai u shpreh se vala e dytë mund të rezultojë më e fuqishme se e para.

“Ekziston mundësia që sulmi i virusit mbi vendin tonë dimrin e ardhshëm në të vërtetë do të jetë edhe më i vështirë se ai që sapo kaluam. Ne do të kemi në të njëjtën kohë epideminë e gripit dhe epideminë e koronavirusit,” tha Redfield për ‘The Washington Post’.

Redfield shtoi se Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve është duke biseduar me zyrtarë lidhur me mundësinë e regjistrimit dhe trajnimin e vullnetarëve, me qëllim që të krijohet një forcë e re pune që do ta luftonte koronavirusin.