229 fëmijë u infektuan kohet e fundit nga qe kishin konsumuar vezët Kinder

229 fëmijë u infektuan nga salmonela nga qe kishin konsumuar vezët Kinder

Deri në 324 raste të salmonelës në Evropë dhe SHBA tani janë të lidhur me produktet Kinder Egg.

Pesë produkte të ndryshme Ferrero u hoqën nga raftet e supermarketeve në prill pasi prodhuesi dyshoi se ato mund të shkaktonin sëmundjen.

Të dhënat e reja tregojnë 266 raste të konfirmuara dhe 58 raste të dyshuara janë lidhur me çokollatën deri më tani.

Shumica e të prekurve janë fëmijë, të moshës 10 vjeç e poshtë që përbëjnë 229 (86.3%) të rasteve të konfirmuara.

Një nënë pohoi se djali i saj tre vjeçar ‘dukej sikur po vdiste’ vetëm disa ditë pasi kishte ngrënë pak çokollatë Kinder.

Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve ende mendon se një fabrikë belge çokollate mund të jetë fajtore për shpërthimin e regjistruar në 14 vende evropiane, duke përfshirë MB, SHBA dhe Kanada.

Ja cilat janë simptomat e salmonelës:të përziera diarre të vjella ndjenja në përgjithësi jo e mirë.

Ne femijet nuk ndihen mire duhet të telefononi mjekun tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *