3 demtimet e renda qe pesojne femijet kur rrin ne telefon dhe televizor nga Dr.Ilir Hasmuça

Mjeku ortoped tek spitali i Traumës Ilir Hasmuça ka treguar demete e medha qe shkakton mbajtja e celularit dhe shikimi me ore te gjate ne televizor.

Ai ka thene se qendrimi demton sytë, qafën e shtyllën kurrizore.

Ai ka thene se:“Përdorimi i tabletiti, celularit, televizorit për orë të gjata patjetër që shkakton probleme te fëmijët mund të ketë problem të kolonës, qoftë të qafës, dhe defektet që në shohim shpesh sidomos në fazën e pubertetit janë ato që ne i themi kifoza dhe skolioza pra deformimi i kolonës, pra harkimi majtas apo djathtas”- u shpreh, Ilir Hasmuça, mjek ortoped tek spitali i Traumës.

Rastet nuk janë të pakta. Ato kanë ardhur duke u shtuar.

“Statistika të mirëfillta nuk ka por nga statistikat personale unë çdo muaj shoh 4 apo 5 sidomos moshën e fillimit të pubertetit”- tha Hasmuça.

Shpesh janë prindërit ata që e vërejnë deformimin në trupin e fëmijës, ose ankesa e tyre për dhimbje në shpinë që i çon tek doktori.

“Po mund ti rikuperojmë sh mirë dhe pa problem, por nëse nuk i kapim në kohë mund të kemi deformime të parikthyeshme me të cilat nuk mund ti kalojmë me trajtime conservative, korse, fizioterapi dhe not por mund të shkojnë deri tek operacioni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *