4 Gjërat që nuk duhet të bëni kur pastroni shtëpinë tuaj, të gjitha grate duhet ti dinë

Pastrimi i shtëpisë është një nga ato gjëra të lodhshme që duhet të bëhet, por askush nuk dëshiron ta bëjë.

Por askush nuk mund të argumentojë ndjenjën e kenaqesise që ju merrni kur çdo gjë duket e paster dhe e rregullt.

Por a e dini se në të vërtetë ka një mënyrë të gabuar për të pastruar disa dhoma ose sende në shtëpinë tuaj?

Këto gabime të zakonshme të pastrimit mund të rrënojnë përpjekjet tuaja më të mira per një shtëpi të pastër dhe mund të jeni në gjendje ti perkeqësoni gjërat.

Sa herë keni pastruar dyshemenë dhe pastaj keni filluar fshirjen e pluhurit nga mobiliet? Papritmas toka që keni punuar aq shumë për të pastruar është e mbushur me pluhur, thërrime, dhe kush e di çfarë tjetër? Gjithmonë pastroni nga maja në fund për të mos qenë kundërproduktiv.

Kur te pastroni dritaret ose mobiljet me solucionin e duhur,eshte mire ta hidhni ate ne nje peshqir ose leter (varet me cfare do e pastroni),dhe me pas te vazhdoni me pastrimin,jo ta hidhni fillimisht te dritarja apo mobilja pasi ne kete rast kjo mund të tërheqë papastërtitë dhe pluhurin dhe e ben me te veshtire pastrimin.

Perdorimi i te njejtit sfungjer per nje kohe te gjate eshte i demshem,per shkak te baktereve te demshme qe mund te permbaje ai.Eshte e domosdoshme qe sfungjeri te nderrohet sa me shpesh te jete e mundur.

Ruajtja e një furçi të lagësht tualeti eshte e demshme.Është e rëndësishme qe furca të lihet e thate para se perdoret perseri,pasi lagështia ushqen bakteret.

Nderrojeni shpesh lecken e pastrimit. Është e rëndësishme ta pastroni të paktën një herë në javë, mundësisht me një pastrues që përmban zbardhues. Kjo do të ndihmojë në zvogëlimin jo vetem te baktereve,por dhe aromes se pakendshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *