7 gjërat që nuk duhet t’i mbani në dhomën e ndenjes

Ka një sërë artikujsh të dekorimit të shtëpisë, nga të cilët mund të zgjidhni për të zbukuruar dhomën tuaj të ndenjes, kështu që është e rëndësishme të dini se cilat stile duhet të shmangni. Interior dizajnerja Luciana Fragali ka dhënë disa këshilla për artikujt që nuk do t’i rekomandonte kurrë në dhomën e ndenjes.

Dizajnerja nuk këshillon ta mbani dyshemenë të zhveshur

Sipas Fragali, dyshemetë e zhveshura ose të patrajtuara janë një mundësi e humbur e projektimit që mund të jetë potencialisht e dëmshme për drurin tuaj të fortë. “Një qilim ndryshon pikën qendrore të një dhome dhe shton një ndarës vizual që e bën një hapësirë ​​të ndjehet më komode”, tha ajo, duke shtuar se qilimat gjithashtu mund ta bëjnë dhomën të duket më kohezive.

Divanët me këmbëza nuk janë opsioni më i mirë

Fragali tha se ajo shmang divanët me këmbëza në dhomën e saj të ndenjes. Për një alternativë tjetër më të përshtatshme me hapësirën, ajo sugjeroi karrige ose divanë pa këmbëza.

Frutat plastike nuk do të përmirësojnë tryezën tuaj të kafesë

Në vend të kësaj, ajo sugjeroi të vendosni një pjatë servirjeje me një sërë sendesh të vogla dekorimi.

Shmangni dritat e neonit në dhomën e saj të ndenjes

Dizajnerja tha se këto drita janë ideale për një bar, por jo për hapësirën ku jetoni. Ajo sugjeroi të provoni një abazhur me bazë në dysheme për t’i dhënë dhomës suaj ndriçimin e duhur.

Grilat vertikale nuk janë as estetikisht të këndshme dhe as efektive

Grilat vertikale mund të kthehen dhe të kondensohen për të lejuar dritën, por Fragali thotë se nuk ia vlen t’i mbani në shtëpi. “Unë personalisht nuk i kam kuptuar kurrë këto”, – tha ajo. “Jo vetëm që nuk janë estetikisht të këndshme, por nuk arrijnë të maksimizojnë dritën për të ndriçuar dhomën e ndenjes”.

Kafshët e bal samosura mund të duken pak jashtë mode

Në vend që të zini hapësirën e murit me kokën gjigante të një dreri, zgjidhni një pasqyrë. “Ato jo vetëm që duken të shkëlqyera, por gjithashtu maksimizojnë hapësirën dhe krijojnë ndriçim shtesë”, shpjegoi Fragali.

Raftet e bosh mund t’u lënë mysafirëve tuaj përshtypjen e gabuar

Ajo tha se një raft bosh mund t’u dërgojë mesazhin e gabuar mysafirëve dhe të nënkuptojë se nuk jeni të frymëzuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *