7 shenjat e para të atakut kardiak që duhet të dini patjetër

7 shenjat delikate të një ataku kardiak që duhet të dini

Ka më shumë se 80,000 njerëz që shkojnë në spital nga ataku në zemër çdo vit në Angli.

Kapja e hershme e sëmundjes është thelbësore në mënyrë që mund të shëroheni.

Ja disa nga shenjat më delikate paralajmëruese për një atak në zemër.

1. Presion i pakëndshëm
Perjetimi i ndjenjave të çuditshme në gjoks si shtrengimi, ndjenja e ngopjes ose dhimbja në kraharor.

2. Dhimbje në zona të tjera të trupit
Mjaft e çuditshme, dhimbja e sulmit në zemër mund të ndodhë në vende të tjera përveç gjoksit, si shpina, shpatullat, krahët, qafa ose nofulla.

3. Marramendje
Shumë gjëra mund t’ju bëjnë të trullosur : kur ngriheni menjëherë, nxehtesia ose mos ngrenia mjaftueshëm.

4. Lodhja
Ndjenja e lodhjes pas një dite të gjatë është normale, por gratë mund të ndihen të lodhura një muaj para se të kenë një atak në zemër, raporton Harvard Health Publishing .

5. Nauze apo te perzierja
Shumë prej simptomave gastrike janë stomaku i mërzitur, të vjellat ose gromësirat pasi ato ndonjëherë mund të zhvillohen kur zemra dhe zona të tjera të trupit nuk po marrin mjaftueshëm gjak.

6. Palpitacionet e zemrës
Kur zemrës i mungon furnizimi me gjak, mund të çojë në ndjesinë e rrahjeve të zemrës

7. Djersitje
Djersitja më shumë se zakonisht. Kjo ndodh sepse pompimi i gjakut nëpër arteriet e bllokuara kërkojnë më shumë përpjekje nga zemra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *