A e dini çfarë bën foshnja kur nëna qan gjatë shtatzanisë

Ne e dimë që ngrënia dhe pirja gjatë shtatzënisë ndikon tek bebja, por si është efekti nëse ju qani?

Hulumtimet nga Shoqata Psikologjike tregojnë se foshnja 6 muajshe në bark, ndikohet shumë nga gjendja emocionale e nënës.

Kur jeni në stres, trupi juaj krijon një hormon të stresit dhe të gjitha emocionet tuaja kalojnë në placentë.

Ndërsa, të gjitha nënat që kanë pasur depresion gjatë shtatzënisë, me shumë gjasa që edhe foshnja kur t’i mbushë 18 vjeç mund të hyjë në një fazë të depresionit.

Kur qani, foshnja juaj fillon të zhvillohet më ngadalë, prandaj tentoni të jeni sa më e lumtur dhe të mos keni momente të këqija.

Për të larguar dëshirën për të qajtë, merrni një dush të gjatë, merrni frymë thellë dhe meditoni, po ashtu keni kujdes nga përdorimi i barnave gjatë shtatzënisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *