Asgjë s’ka mbaruar! OBSH ben deklaraten e fundit: Ja deri kur do vazhdoj pandemia

  Organizata Botërore e Shëndetësisë tha të mërkurën se pandemia e koronavirusit do të vazhdojë deri në fund të vitit 2022 sepse vendet më të varfra nuk po marrin vaksina. Dr Bruce Aylward, këshilltar i lartë i drejtorit të përgjithshëm të OBSH-së, vuri në dukje se vetëm 5% e popullsisë së Afrikës ishte vaksinuar deri më tani. Kontinenti përbënte 2.6% doza të administruara globalisht. Ai u bëri thirrje vendeve të tjera që të kufizojnë prokurimin e tyre të vaksinave të koronavirusit, në mënyrë që kompanitë farmaceutike të kenë përparësi ndaj vendeve me të ardhura të ulëta.

  Unë mund t’ju them se nuk jemi në rrugën e duhur. Ne me të vërtetë duhet ta përshpejtojmë atë apo e dini çfarë? Kjo pandemi do të vazhdojë për një vit më shumë seç duhet.

  Grupi i bamirësive kritikoi Mbretërinë e Bashkuar dhe Kanadanë për përfitimin e vaksinave përmes Covax. Covax, i cili udhëhiqet nga Gavi, Koalicioni për Inovacionet për Gatishmërinë Epidemike dhe OBSH, synon të përshpejtojë zhvillimin dhe prodhimin e vaksinave Covid-19. Gjithashtu funksionon për të garantuar qasje të drejtë dhe të barabartë në të shtënat për çdo vend në botë.

  Burimi:scrollin Përktheu dhe përshtati:JOQ ALBANIA

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *