Bien ndjeshem rastet ne Itali, por tani qeveria frikesohen nga dicka tjeter

  Numri i të prekurve në Itali në total ka shkuar 147,577, një rritje prej 3,951 gjate 24 oreve te fundit.

  Ka nje renie në krahasim me të enjten: 98.273 aktualisht janë pozitiv (+1,396), ndërsa jetet e humbura janë 18.849 (+570). Numri i te shëruarve eshte i qëndrueshëm (1.985), duke arritur në 30,455. Mes te humburve jane edhe 108 mjeke.

  Kurba po ulet, por persa i perket kalimit ne fazesn e dyte, ka ende dyshime tek ekspertet pasi ne Itali friksohen per nje tjeter vale te infekturish prandaj kane vendosur qe te shtyhet akoma izolimi deri ne daten 3 maj.

  Qeveritaret italiane perserisin edhe nje here se nuk duhet te tregohemi te vemendshem por te mos cuar dem sakrificen e bere deri tani si dhe duke pare situaten kane vendosur ta shtyjne masat e shtrenguara te pakten deri ne daten 3 maj nese gjithmone do te kete respektim te rregullave te vendoura.

  Presionet e industrialistëve të Rajoneve Veriore mbi qeverinë dhe përmirësimi i të dhënave për urgjencën e koronavirusit në Itali nuk ishin të mjaftueshme për të bindur kryeministrin Conte.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *