Dite e trishte per SHBA, shenohet bilanci me i keq ne bote, Trump fajeson OBSH

  Rreth 2,000 njerëz kanë humbur jeten në Shtetet e Bashkuara nga koronavirus në 24 orët e fundit.

  Kjo mësohet nga të dhënat e siguruara nga Universiteti John Hopkins. Ky është blanci ditor më i keq në botë që nga fillimi i pandemisë.

  Rritja ishte 1.939 humbje jetesh, duke çuar në 12.722 humbje jetesh në Shtetet e Bashkuara.

  Trump fillimisht njofton pezullimin e pastaj tërhiqet pjesërisht por përfundimisht kërc ënon të heq fondet amerikane drejtuar Organizatës Botërore të Shëndetit. Sipas presidentit amerikan, OBSH është shumë pro-Kineze dhe e akuzoi atë për gabim në dhënien e alarmit të vonë për pandeminë.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *