E fundit/ Një lajm i mirë dhe një i keq për pensionistët

  Pensionistët nuk do të përfitojnë rritje pensionesh në 2022 por vetëm indeksim dhe një bonus prej 5 mijë lekësh. Ky ka qenë një ndër shqetësimet kryesore të ngritura nga opozita në komision ekonomie ku po diskutohet projektbuxheti për vitin e ardhshëm.

  Edhe pse në draft-buxhet parashikohen 7 koncesione të reja për vitin e ardhshëm me vlerat përkatëse, ministrja e Financave tha se asnjë prej tyre nuk do të nisë vitin e ardhshëm. Opozita ndërkohë bëri apel që të bëhet kujdes me shpenzimet për ngritjen e agjencive shtetërore. Ekonomia shqiptare parashikohet të rritet me 4.1% vitin e ardhshëm.

  Pensionet në 2022
  Indeksim 2.5 %
  Bonus 5 mijë lekë

  Rritja ekonomike
  2021 7.6 %
  2022 4.1%

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *