E rrallë/ Prindërit biologjikë e hodhën në kazanin e plehrave, djalin nga Vlora e rrisin romët: Janë familja ime

  Historia e djaloshit Isaelo Xhemalit nga Vlora është aq sa trish tuese aq edhe emocionuese.

  Prindërit e tij biologjikë e hodhën në koshin e plehrave kur ai ende nuk kishte hapur sytë. Por, në momentet më të vështira të jetës së tij, fati e ndeshi me një zotëri nga komuniteti rom që i zgjati dorën duke e marrë në shtëpinë e tij.

  Sot Isaelo është 12 vjeç, ai shkon në shkollë, dhe ndihet krenar për familjen që e ka rritur.

  Për oranews Isaelo shprehet:

  Më dukej e pabesueshme, por pastaj e besova. As i njoh as i kam parë ndonjëherë. Njoh vetëm këta që më kanë rritur. Këta mbeten familja ime.”
  Deri më sot, prindërit biologjikë nuk e kanë kërkuar, por Isaelo thotë se sërish do të zgjidhje të jetonte në këtë familje që e rriti, pavarësisht se nuk i përket këtij komuniteti Ndërsa babai që e birësoi Leonard Xhemali rrëfen momentin kur e gjeti.

  Ai tregon:

  Aty te kazanët teksa mblidhja kanoçet e kam gjetur. Pandeha se ishte mace, kur e kam gjetur me erdhi keq dhe kam qarë. E mora dhe e solla këtu.”
  Familja Xhemali e përbërë prej tashmë 7 anëtarësh mbijeton duke gërmuar çdo ditë nëpër koshat e plehrave të Vlorës. Edhe Isaelo angazhohet duke mbledhur shishe për të ndihmuar familjen, sapo mbaron mësimin apo në ditë pushimi.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *