Errdhi vala e katertSpitalet gjermane paralajmërojnë mbingarkesë mes rritjes së rasteve me COVID-19

  Shoqata Gjermane e Spitaleve ka paralajmëruar për një ngarkesë në rritje në njësitë e kujdesit intensiv në funksion të një rritjeje të fundit të shifrave të infeksionit me coronavirus.

  “Ne jemi në një situatë kritike pandemike”, ka thënë Gerald Gass, kryetar i bordit, për grupin e lajmeve Redaktionsnetzwerk Deutschland.

  Sipas dpa, përcjell Telegrafi, ai tha se numri i pacientëve të shtruar në spital me një infeksion Covid-19 ishte rritur ndjeshëm brenda një jave.

  Në pavijonet normale kishte pothuajse 40 për qind më shumë pacientë se një javë më parë. Në njësitë e kujdesit intensiv, kishte 15 për qind më shumë.

  “Nëse ky zhvillim vazhdon, ne do të kemi 3,000 pacientë në kujdes intensiv në vetëm dy javë”, paralajmëroi Gass.

  Në kulmin e pandemisë në janar 2021, më shumë se 5700 pacientë me Covid-19 po merrnin kujdes intensiv dhe incidenca shtatëditore e infeksionit në Gjermani është rritur përsëri ndjeshëm.

  Instituti Robert Koch (RKI) për kontrollin e sëmundjeve raportoi numrin e infeksioneve të reja për 100,000 banorë në javën e kaluar në 130.2 mëngjesin e së enjtes.

  Një ditë më parë, ky barometër kryesor ishte në 118.0 dhe një javë më parë ishte 85.6.

  Autoritetet shtetërore shëndetësore në Gjermani raportuan 28,037 infeksione të reja me coronavirus në RKI brenda ditës së kaluar. Një javë më parë, shifra për infeksione të reja ishte 16,077.

  Sipas të dhënave të reja, në Gjermani janë regjistruar 126 vdekje brenda 24 orëve. Një javë më parë kishte 67 vdekje. /Telegrafi/

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *