Fshatari mbjell patate por pasi i shkul nga toka e gjen belaja …

Fshatari mbjell patate por pasi i shkul nga toka e gjen belaja …

Nje fshatar nga fshati Gjinar i Elbasanit kishte mbjellur patate ne token e tij.

Dhe gjate rritjes se tyre ai cdo jave i hidhte fekale qe ato te rriteshin sa me shpejt dhe te medha.

Pasi afroi koha e vjeljes se patateve, fshatari i gezuar fillon dhe i shkull ato qe ti grumbullonte per stinen e dimrit.

Por cudia ndodhi kur nje dite fshatari mori disa patate i skuqi. Pasi i provoi ato kishin nje arome te keqe dhe shije te hidhur nga fekalet qe i kishte hedhur.

Por gjithsei pasi patatet dolen me shijen e hidhur dhe aromen e fekaleve, ai doli dhe i shiti ato ne tregun e elbasanit me cmim te lire që ti hiqte qafe sa me parë.

Dhe ja keshtu perfundoi mbjellja dhe shitja e patateve nga ky dhe sa e sa fshatare të tjerë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *