Gjyshja fetson 111 vjetorin dua te jetoj akoma se kam shume endrra

Një rekord historik është arritur në Ishujt Maltezë pasi Maria Farrugia mbushi 111 vjeç, duke e bërë atë personin më të vjetër që ka jetuar ndonjëherë në Maltë.

Kjo do të thotë se Maria është mjaft e vjetër për të jetuar të dy Luftërat Botërore, Pavarësinë e Maltës, prezantimin e Kushtetutës së Maltës, anëtarësimin tonë në Bashkimin Evropian, 10 presidentë, 14 kryeministra, 36 hyrje në Eurovizion dhe shumë më tepër.

Maria është personi më i vjetër që ka jetuar ndonjëherë në Maltë dhe tregon se ajo ka ende endrra per te realizuar dhe dua te jetoj me shume. Jeta aktive puna natyra deti me kane bere qe te jetoj gjate dhe pa semundje. Falenderoj Zotin qe me dha kaq shume vite jete. Ndfaj gruaja duhet te jete gjithmone e forte edhe pse kame kaluar ne shume sfida ne jete.

Është interesante se edhe nëna e Maria jetoi një jetë të gjatë, e cila u nda nga jeta në vitin 1982 në moshën 100-vjeçare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *