Greqia hapet ne Kakavije, ja përgatitjet për kalim dhe në cilën date dhe orë fillon qarkullimi drejt zonës SHENGEN

    Vendimi i fundit i autoriteteve te qeverise greke, certifikon levizjen e lire te shqiptareve per ne Greqi permes pikes kufitare te Kakavijes. E hena e ardhshme dt 15 qershor eshte dita kur do te hapet kufiri per shtetasit shqiptare ne Kakavije te cilet do te fillojne te levizin lirshem pa probleme drejt Greqise dhe zones SHENGEN.

    Burimet konfidenciale nga Pika Kufitare e Kakavijes, konfirmojne se shqiptaret do te lejohen te hyjne ne Greqi ne oren 22:00 te se henes dhe jo me heret. Pra te gjithe shtetasit shqiptare nuk duhet te krijojne konfuzion para Pikes se Kalimit Kufitar te Kakavijes perpara kesaj ore pra gjate dites por vetem ne oren e caktuar qe eshte lejuar edhe nga pala greke pra ne oren 22:00 te se henes date 15 qershor.

    Pala greke ne Kakavije vecse do te kontrolloje fizikisht shtetasit shqiptare per matjen e temperatures se trupit, nuk do te kerkoje as karantinim 14 ditor as edhe analize per COVID-19 per te hyre ne Greqi cka do te thote se levizja do te jete e lire si me pare.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *