Ish-gardiania tregon se çfarë ushqimesh hante në burg Nexhmije Hoxha

Ish-gardiania, Vera, e cila prej shumë vitesh jeton në Londër së fundmi ka kujtuar jetën e saj në Shqipëri.

Ajo ka treguar se që prej moshës 14 vjeçare ka punuar, fillimisht ka punuar në bujqësi dhe më pas ka punuar si gardiane në burg.

Gjatë rrëfimit të saj Vera ka kujtuar dhe një sekuencë me Nexhmije Hoxhën e cila asoj kohe ishte e burgosur.

Ish-gardiania ka treguar se Hoxha konsumonte vetëm çaj me djathë dhe biskota.

“Ajo ishte në moshë dhe më vinte keq. Çdo ditë pinte vetëm çaj me djathë dhe biskota”, tregoi ndër të tjera Vera për “Ftesë në pesë”.

Ishte natyrë tekanjoze, hante në mensë si gjithë të tjerat?

Në mënyrë absolute jo dhe realisht kjo na bënte çudi. Në mensë hante njësoj si gratë e tjera, pa asnjë pretendim, edhe pse familjarët e saj, në takimet që zhvilloheshin, i sillnin shpesh fruta.

Asnjëherë nuk e kthente ushqimin e burgut, duke konsumuar atë çfarë përmbante menyja e ditës. Edhe në ambientet e regjimit jashtë dilte në oraret e përcaktuara, edhe apelit sa herë e kryenim ne i përgjigjej si të tjerat, pra nuk kishte asnjë privilegj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *