Ja cilat janë dhimbjet e kokës që nuk duhet t’i injoroni dhe duhet te shkoni urgjent tek mjeku

Secili prej nesh duhet te perpiqet per te qendruar i shendetshem dhe kapja ne kohe e problemeve shendetesore eshte 9elesi. Ketu jane llojet e dhimbjes se kokes qe nuk duhet t’i injoroni asnjehere:

Dhimbje e koncentruar ne njerin sy: eshte zakonisht shenje se mund te keni bllokim ose enjtje te arteries qe furnizon trurin me gjak. Pasojat jane te vjella dhe marramendje.

Si vetetima: nese ndjeni dhimbje te mprehte ne koke, papritur, sigurisht qe nuk eshte shenje e mire. Kjo mund te tregoje se do te kete gjakderdhje ne tru. Kjo dhimbje ndodh papritur dhe minutat e para jane kritike!

Dhimbje koke me vizion te paqarte: nese dhimbja e kokes, shoqerohet me humbjen e orientimit, kjo eshte shenje serioze qe ju te mund te kercenoheni nga nje goditje ne tru.

Dhimbje koke pas stervitjes: kjo lloj dhimbje koke, qe ndodh pas aktivitetit fizik, tregon mundesine e nje tumori ose aneurizem (bllokim i arterieve)

Dhimbje koke qe gjate 24 oreve perkeqesohet ne menyre drastike: dhimbja e kokes qe nuk ndalet brenda 24 oreve, por perkeqesohet, mund te tregoje mundesi te larta per t’u prekur nga nje goditje. Menjehere te mjeku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *