Koronavirus: rregullat për te bere blerje të sigurta ne supermarkete

  Filloni me listën e blerjeve të pergatitur në shtëpi, shkoni në pikat e shitjes që zakonisht bëni shpesh, shmangni orët më të mbushura. Por gjithashtu bëni vetëm pazar, mbani një distancë të sigurt dhe zgjidhni produktet e paketuara, mos ndaloni para arkivave dhe futini ne qese produktet sapo të dilni nga dyqani.

  Këto janë disa nga rregullat e mira për të bërë një blerje te sigurte

  Para se të dilnit nga shtëpia

  Bëni një listë të asaj që ju nevojitet duke kontrolluar hapësirën që keni në dispozicion për të ruajtur produktet në shtëpi. Përqendroni blerjet tuaja sa më shumë që të jetë e mundur për të bërë blerje sa më rralle të jetë e mundur.

  Produktet do të jenë të disponueshme sepse dyqanet plotësohen çdo ditë. Nëse është e mundur, shkoni në dyqanet që njihni më mirë dhe ku e dini tashmë vendndodhjen e produkteve.

  Nëse është e mundur, bëni pazar vetë dhe absolutisht shmangni marrjen e fëmijëve ose të moshuarve me vete.

  Shmangni shkuarjen në pikat e shitjes në kohën e pikut dhe zgjidhni ditë dhe kohë më pak të frekuentuara. Nëse me mbërritjen në supermarket vëreni se ka shumë njerëz, atehere shtyjini blerjet në një kohë më pak të frekuentuar. Nëse nuk mund të shtyni blerjet tuaja, respektoni radhën, duke mbajtur distancën e sigurisë prej të paktën një metri midis jush dhe të tjerëve.

  Në pikën e shitjes

  Lexoni me kujdes indikacionet e dyqanit tuaj dhe respektojeni atë që sugjerohet për të mbrojtur shëndetin tuaj dhe të gjithëve. Dezinfektoni duart para se të hyni, mund të gjeni xhelin dezinfektues në kutinë e pritjes, nëse preferoni mund të vendosni edhe dorezat që i gjeni në hyrje të supermarketit.

  Ndërsa bëni blerje në secilin departament, mbani gjithmonë të paktën një metër distancë sigurie nga klientët e tjerë dhe nga të gjithë stafet e shitjeve, furnizimeve dhe arka. Ndiqni listën që keni përgatitur dhe, nëse mundeni, zgjidhni produkte të paketuara që përshpejtojnë blerjet tuaja dhe ulin kontaktet midis njerëzve.

  Edhe brenda dyqanit, mos harroni të mos ndaleni dhe të bisedoni me njerëzit e tjerë, të shtrëngoni duart ose të përqafoheni. Mos harroni të mos prekni hundën, gojën dhe sytë.

  Në tavolinën e parave, vendosni sendet ushqimore mbi te dhe kaloni shpejt pa ndaluar përpara stafit të arkës. Për pagesa, nëse është e mundur, përdorni kartat e debitit dhe të kredisë.

  Pas blerjeve

  Pasi të keni paguar, mos i futni neper zarfe, por futini ne qese produktet e blera jashtë dyqanit. Sa më shpejt të jetë e mundur, rregulloni blerjet në shtëpi dhe lani ose dezinfektoni përsëri duart.

  Në rast se keni bërë pazar për disa të afërm ose të njohur, përpiquni të kufizoni mundësinë e kontaktit në kohën e dorëzimit në minimum.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *