Kurrë nuk duhet të varim rrobat e lagura në shtëpi. Ja arsyeja

  Ne kurrë nuk duhet të varim rrobat e lagura në shtëpi.

  Eshte e thjeshtë për të ndere rrobat kur ke një ballkon të bukur dhe nëse mbi të gjitha dielli po shkëlqen jashtë.

  Por nëse jetoni në një studio për më teper në dimër, zgjedhjet bëhen të kufizuara. Pothuajse e pashmangshme, megjithate, asgjë nuk mund të jetë më e gabuar se sa nderja e rrobave brenda dhomës.!

  Në Bolton, një qytet në veriperëndim të qytetit të Mançesterit, Angli, një burrë nuk ndihej mire, sepse ai i thau rrobat e tij të lara në shtëpi: kërpudhat e mia shfaqen në rroba të lagura dhe lëshojnë spore ndaj duhet te keni kujdes.

  Mjekët gjithashtu këshillojnë kundër tharjes së rrobave në shtëpi: avullimi i ujit në rroba të lagura rrit lagështinë e dhomës me 30 për qind, duke krijuar kushte perfekte për germimin e spores.

  Nëse marrim parasysh se rrobat e një larjeje përmbajnë rreth 2 litra ujë, mund të kuptojmë se si ky zakon nuk keshillohet.

  Prandaj, kujdes: gjithmonë më mirë të gjeni një zgjidhje alternative ose, në çdo rast, të lënë një dritare ku ajri mund të qarkulloje.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *