Lajm i mire.Përfundon mbledhja qeverisë, sa rriten pagat në ne vitin 2022

  Vendime të rëndësishme. Pas një periudhë të gjatë diskutimesh për buxhetin 2022, sot qeveria mori vendimin ta miratojë projektbuxhetin e vitit 2022.

  Këto politika të reja dhe programe që kemi miratuar për tu zbatuar vitin tjetëer do të influencojën direkt qytetarët në nevojë. Dua të ndaj disa vendime:

  -Programi i ndihmës ekonomike do të ketë nje rritje të masës 10% për të gjitha familjet përfitese. Do të ketë politika që shenjestrojnë familje me fëmijë mbi 3 fëmijë do të kenë rritje në masën 2 herë.

  -Do vazhdojm të mbështesim duke rritur masën 2 herë më shumë për fëmijët pa prindër.

  -Gratë e trafikuara dhe të dhunuara do të kene rritje të masës ekonomike tre herë.

  -Kategoritë në nevojë, për shtresat që mbrohen me suvbvencione të energjisë elektrike, 45 milionë dollarë do të vazhdojë.

  -Do të ketë rritje të pagave për personelin mjekësor. NE DO VIJOJMË ME KETE POLTIIKË NË VITIN 2022 ME 6% të personelit mjek infermier, duke hyre ne fuqi nga data 1 korrik 2022.

  -Do garantojmë furnizimin me vaksina duke vendosur në buxhetin e ministrisë të gjithë buxhetin enevojshem.

  Kushi: Disa nga lajmet janë se të gjithë mësuesit në gjithë vendin me rritjen e pagave me 6%, është premtim i mbajtur dhe këtë herë është hap ii parë i premtimit tonë që të rriten me 40%. Jo vetëm për mësuesit por edhe punonjësit psiko-socialë, të cilët japin kontribut të jashtzakonshëm.

  Ndërkohë me këtë buxhet edhe për arsimin e lartë, për ndërkombtarizimin dhe ritjen e cilësisë dhe në mënyrë që të diplomuarit të konkurrojnë me të rinjtë dhe të rejat e BE, do mbështesim projektet e bashkëpunimit me universitetet më të njohura.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *