Lajme te mira per motin. Meteorologia Lajda Porja parashikon si do jetë moti gjatë gjithë këtij muaji

Meteorologia Lajda Porja ka parashikuar se si do të jetë moti gjatë gjithë muajit maj. Ajo bën të ditur se që na dita e nesërme do të rriten temperaturat, ndërsa rritjen më të madhe do ta kenë pas datë 13-14 të këtij muaji. Jo vetëm kaq, por Porja parashikon se reshjet e shiut do t’i kemi prezentë gjatë gjithë muajit.

“Pranvera e këtij viti është shumë e ngjashme me pranverat e viteve ’90. Pra në ato vite gjithmonë në pranverë janë përdorur xhaketat dhe pardesytë. Por 5-10 vitet e fundit që cilësohen edhe 5 vitet më të nxehta në rang global kemi kaluar nga xhupi në rrobat e verës.

Temperaturat normalisht duhet të jenë rreth 26 gradë, për muajin maj. Por kjo situatë me 18-20 gradë nuk do të zgjasë shumë, pasi pas ditës së nesërme, të enjten dhe në vijim temperaturat shkojnë mbi 25 gradë, të paktën gjysmën e parë të muajit.

Deri në datën 13 prezenca e reshjeve do të jetë e pranishme në pjesën e mirë të territorit. Me reshje të pakta, por vendi do mbetet i lagësht.

Masat ajrore vinë kryesisht nga jugu apo jugperëndimi.

Pas datës 13-14 të muajit maj, ka tendenca që temperaturat të jenë shumë më të larta edhe për ato që preferojnë të vizitojnë bregdetin. Por reshjet e shiut nuk përjashtohen as pjesën e dytë të muajit”, parashikoi meteorologia Lajda Porja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *