Zhvillimet e fundit! Tänket e një vendi të NATO-s futen në Ukrainë, ende nuk ka reagim nga Rusia

Republika Çeke është bërë vendi i parë i NATO-s që dërgon tanke në Ukrainë. Sipas Daily Mail, Çekia ka dërguar tanke T-72 dhe mjete të tjera të bl induara pas thirrjes së presidentit ukrainas, Volodymyr Zelensky.

Më shumë se një duzinë me ta nke u ngarkuan dje në një tren për në Ukrainë, raportoi televizioni publik çek.

Kjo dërgesë është një dhuratë nga një vend anëtar i NATO-s, por kjo ka shtuar fri kën se aleanca trans-atlantike mund të përfshihet në një l uftë me Rusinë.

Vendet e NATO-s kanë dërguar deri më tani arma tim në Ukrainë, kryesisht raketa anti-ajrore dhe anti-tank.

Por një propozim për të dërguar avionët polakë MiG përmes SHBA-së u rrëzua nga fr ika se kjo do përshkallëzonte konfliktin me Rusinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *