LAJMI FUNDIT/ Edi Rama shoqërohet nga policia, ja çfarë ka ndodhur

Kryeministri shqiptar Edi Rama shkaktoi një skandal në bordin e avionit të Lufthansa gjatë valës së katërt të koronës.

Sipas De Spiegel, kreu i qeverisë refuzoi aq ashpër kundër mbajtjes së maskës mbrojtëse mjekësore të përshkruar nga korona në fillim të dhjetorit përpara nisjes së një avioni vinçi nga Frankfurt am Main në Detroit, saqë ekuipazhi i kabinës duhej të thërriste kapitenin për ndihmë.

Megjithatë, duke qenë se ai gjithashtu nuk ishte në gjendje të bindte kreun e qeverisë shqiptare për detyrimin e përgjithshëm për të mbajtur një maskë FFP2 ose një maskë kirurgjikale në vend të një maskë pëlhure, Rama u shoqërua nga policia federale.

Vetëm pasi bindi një punonjës të Ministrisë së Jashtme Federale të thirrur me ngut në sallën e Senatorit, Rama më në fund pranoi të zbatonte rregulloret e parashikuara për korona, si të gjithë pasagjerët e tjerë në bordin e Lufthansa.

Linja ajrore më pas e ricaktoi atë dhe delegacionin e tij prej dhjetë anëtarësh në një lidhje tjetër me Shtetet e Bashkuara. U hoq një gjobë e mundshme për shkelje të detyrimit për të mbajtur maskë në bord.

Shefi i Lufthansa-s, Carsten Spohr, së fundmi e përmendi incidentin në një intervistë në Spiegel. Edhe pse shefi i linjës ajrore nuk e përmendi emrin e Ramës, ai theksoi se nuk kishte asnjë trajtim preferencial kur bëhej fjalë për detyrimin për të mbajtur maskë, as për një kryetar qeverie.

Në fillim të krizës së koronës, Lufthansa prezantoi një kërkesë për maskë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *