Mblidhen mbi 1.5 milion firma per shkarkimin e Putin dhe perballjen me gjykaten e Nurembergut

Një peticion që bën thirrje që presidenti rus Vladimir Putin të përballet me një gjyq per ngjarjet ne Ukrain është nënshkruar nga pothuajse 1.5 milion njerëz në mbarë botën.

Organizatorët shpresojnë se fushata virale, e cila filloi vetëm tetë ditë më parë, mund të detyrojë Gjykatën Penale Ndërkombëtare (ICC) me bazë në Hagë të fillojë procedurat kundër tij.

Aktivistët fillimisht kërkuan një milion nënshkrime dhe e kanë kaluar këtë objektiv gjatë dy ditëve të fundit. Objektivi i ri është 1.5 milion.

Pritet te hapet një hetim për luften ne ukrain në fillim të këtij muaji, të mbështetur nga 39 vende anëtare.

Ndaj pritet qe ne ditet ne vazhdim te merren masa ndaj Putin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *