Mjeku amerikan tregon: Ja si ta vertetoni se e keni apo e keni kaluar koronavirusin

  SHume prej nesh jane ne dileme nese jemi prekur nga koronavirusi, kjo edhe per shkak te ndonje simptome te ngjashme qe mund te kemi pasur. Por ndonese eshte e veshtire per ta identifikuar nese e keni kaluar ose jo, te dhenat e meposhtme do t’ju ndihmojne sadopak per te mesuar nese keni qene ose jo te infektuar.

  Nëse keni qenë shumë sëmurë në shkurt!

  Adam Spivak, një doktor i sëmundjeve infektive në Universitetin e Utah në Salt Lake City, thotë se nëse keni qenë shumë sëmurë, midis periudhës janar-shkurtit, ka gjasë ta keni kaluar koronavirusin.

  Nëse keni pasur ethe dhe kollë!

  Nëse për disa ditë, në këtë periudhë, keni pasur ethe, kollë dhe lodhje të tepërt, ka shumë gjasa që ju ta keni kaluar virusin.

  Papritur keni humbur nuhatjen dhe shijen e ushqimit!

  Humbja e nuhatjes dhe e shijes, është një nga shenjat që dallon koronavirusin e ri. Rreth 66% e atyre që janë bartës me koronavirus, kanë këtë simptomë. Nëse krejt e papritur, edhe ju për një kohë keni humbur nuhatjen dhe shijen, mund të keni pasur Covid-19.

  Nëse e gjithë familja u sëmur njëkohësit!

  Nëse të gjithë familjarët, dikush më shumë dhe sikush më pak, ka përjetuar grip, por në të njëjtën periudhë kohë, ka gjasa që e gjithë familja të ketë qenë infektuar.

  Nëse keni pasur shenja në lëkurë që ju shkaktonin kruajtje!

  Është një nga simptomat që është zbuluar së fundmi, por e rëndësishme për të kuptuar nëse një person është infektuar me virus.

  Këto janë disa shenja, por jo domosdoshmërish dikush që ka pasur njërën prej tyre, ka qenë i infektuar. Vetëm testi serologjik, mund të japë një përgjigje të saktë.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *