Nese nuk keni ilace ja si ta ulni temperaturën e fëmijës suaj

Nënat pa shumë përvojë zakonisht panikohen kur fëmija i tyre është i sëmurë ose kur diçka nuk shkon siç duhet. Por, nuk është nevoja të shqetësoheni ose të dëshpëroheni. Vizita e mjekut është shumë e rëndësishme, sepse ju mund të shmangni një gjendje më serioze në organizmin e fëmijës.

Kur një infeksion po ndodh në organizmin e një fëmije, është normale që ethet të jenë një nga simptomat, sepse është një mënyrë e organizmit për t’u mbrojtur nga agjentët që pengojnë funksionimin normal të saj.

Ethet bëhen të rrezikshme kur kalojnë temperaturën 38 ° C, prandaj duhet të dini se çfarë mund të bëni për ta ulur atë. Ju duhet të qEndroni të qetë gjatë gjithë periudhës dhe të mbani një gjendje të qendrueshme për fëmijën.

Këtu janë 3 barna kryesore natyrore që mund t’ju ndihmojnë të ulni temperaturën tek një fëmijë. Përbërësit përfshijnë: patate, raki dhe ujë, rroba të ftohta dhe ujë të ftohtë.

Patate të grira: Lajini ato para përdorimit. Qerojini ato dhe i prisni në feta rrumbullake. Vendosini tek këmbët e femijës dhe sipër i vishni çorapet.

Ujë dhe alkool medicinal: Holloni një filxhan alkoolnë të njëjtën sasi uji. Lyeni disa napa me të. I vendosni ato nën çorape.

Leckë e ftohtë: Ju do ta vendosni atë në ballin e fëmijës. Lageni me ujë të ftohtë Fëmija duhet të shtrihet horizontalisht.

Për të marrë rezultate më të mira, rekomandohet që ta lani fëmijën me ujë të vakët dhe t’i jepni pije të ftohta për të shmangur dehidrimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *