Nga muaji Maj, fluturimet ne Evrope do të jenë sipas rregullave të reja

    Komisioni Evropian ne Maj do te paraqesi nje pakete rregullash te reja te fluturimeve pas heqjes se masave te jashtezakonshme te koron.avirusit. Komisionerja per transportin Adina Valeana ka thene se masat e reja do te perfshijne distancimin shoqeror te udhetareve ne aeroporte dhe ne avione.

    Te gjitha keto masa kane si qellim qe te garantoje sigurine e shendetit te pasagjereve sidomos ne trafikun ajror qe ka qene kryesori ne perhapjen e koron.avirusit. Nje mundesi e kufizimeve te kompanive ajrore eshte redukimi i numrit te udhetareve duke perfshire mos shitje te ndenjesve te mesme ne aeroplane por kjo do t`i kushtonte shume kompanive te transportit ajror.

    Kjo krize mund te shkaktoje rreth 314 miliarde dollare kompanive te fluturimeve. Nder masat qe do te diskutohen ne Bruksel jane dhe ato qe perfshijne dezifektimin e detyrueshem te avioneve dhe aeroporteve derisa te zbulohet vak.sina e koron.avirusit

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *