Një 18vjeçar tallet me brezin 71vjeçar, por i moshuari në plazh i jep nje mesim te shkelqyer

Një adoleshent tallet me brezin 71-vjeçar, por i moshuari në plazh me një përgjigje të shkëlqyer e bën mbetet pa fjalë

Në plazh, një djalë 18-vjeçar kalon përpara një 71-vjeçari dhe fillon të bëjë shaka me brezin e tij.

Përgjigja e mençur e njeriut e bën atë të heshtë.
Momentet e humorit të mirë janë gjithmonë shumë të pakta në krahasim me ditët e gjata dhe të lodhshme që ne të gjithë jetojmë çdo ditë.
Gjithmonë të rrëmbyer nga një mijë vështirësi dhe angazhime, gjithnjë që konkurrojnë për miliona arsye, shpesh harrojmë të buzëqeshim.
Dhe buzëqeshja dihet që është e mirë për shëndetin dhe zemrën.

Është për këtë arsye që kur ndodh të lexojmë një histori gazmore, ne gjithmonë e bëjmë me kënaqësi të madhe, shkruan ShkodraNews. Dhe nëse historia në fjalë na ofron edhe një moment reflektimi, e vlerësojmë edhe më shumë.
Ajo që ne ofrojmë sot, ofron si: Argëtim dhe një mesazh të rëndësishëm për të ndaluar dhe medituar.

Vazhdoni të lexoni!
Në plazh, një djalë 18-vjeçar dhe disa nga miqtë e tij shëtisin kur shohin një pensionist që po merr rreze dielli në heshtje.
Djali i ri i guximshëm, duke iu afruar, për t’i bërë përshtypje miqve të tij, fillon të tallet me plakun.
“Shikoni djema, është një njeri i egër, një primitiv …” – djali ilustron me zë të lartë për t’u siguruar që do të dëgjohet nga të gjithë .
Sot kemi telefona celularë, TV satelitor, internet, iPads, kompjutera, udhëtime në hapësirë dhe shumë më tepër!”.

Pensionisti, duke u larguar nga banjo e diellit, vendos t’i përgjigjet të riut për t’i dhënë atij një mësim të mirë:
“Ju keni të drejtë, a e dini? Kur ishim fëmijë nuk kemi pasur të gjitha gjërat e bukura dhe të dobishme që renditët, prandaj i shpikëm ata!
Unë mund t’ju pyes në vend të kësaj, çfarë do të bësh dhe do të shpikësh për brezin e ardhshëm bukurosh?”.
18-vjeçari u skuq, uli kokën dhe u largua.

Të rinjtë e sotëm, shpesh sipërfaqësorë dhe arrogantë, nuk e pasqyrojnë faktin se gjithçka që ata mburren është rezultat i gjeneratave të mëparshme, shkruan ShkodraNews. Është e trishtueshme që në ta nuk ka këtë vetëdije, respekt dhe mirënjohje.
Përgjigja e shkëlqyer e pensionistit që ka heshtur arrogancën e 18-vjeçarit, na fton në një reflektim të rëndësishëm dhe përmban një mesazh edhe më të rëndësishëm: T’i ndihmojmë fëmijët tanë të reflektojnë, të motivojnë, të respektojnë.

Një histori për t’u ndarë për ju dhe për miqtë tuaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *