Pas Rusis dhe Bjellorusia e shpall Shqiperin nje vend armik dhe i vendos “sanksione”

Rusia dhe Bjellorusia kane vendesor nje list me shtete armike ku ne kete list bene pjese dhe vendi yne.

Lista përfshin Australinë, shtetet anëtare të BE-së, Kanadanë, Lihtenshtajnin, Norvegjinë, Zelandën e Re, Shqipërinë, Islandën, Maqedoninë e Veriut, Mbretërinë e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara, Malin e Zi, Zvicrën.

Ndersa Ruisa miratoi më 7 mars një listë të vendeve dhe rajoneve që kanë ndërmarrë veprime jo miqësore kundër Federatës Ruse, kompanive dhe qytetarëve rusë. Lista përfshin Shtetet e Bashkuara, shtetet anëtare të BE-së, Mbretërinë e Bashkuar, Ukrainën, Japoninë dhe disa vende dhe rajone të tjera.

Tashme dhe Rusia dhe Bjellorusia e kane futur Shqiperine ne vendet armiqesore dhe mund ti vendosin sanskione.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *