Si të lani të gjitha llojet e tapeteve vetë në shtëpi pa harxhuar para tek lavazhet

Si të lani të gjitha llojet e tapeteve vetë në shtëpi

Pas një periudhe përdorimi, të gjithë tapetet, dhe tapete dekorative sigurisht që do të mbulohen nga papastërtitë, ndaj do t’ju duhet të merrni masa për pastrimin e tyre.
Megjithatë, ju mund t’i referoheni mënyrës së larjes së tapeteve dekorative që po ju paraqesim me një kosto kursimi të konsiderueshme.

Si të lani qilimat e leshtë


Metoda 1
Kjo metodë aplikohet kur qilimat tuaj janë me yndyrë. Mënyra e tharjes së tyre bëhet si më poshtë:

Hapi 1: Përgatitni një tretësirë ​​prej 70% ujë dhe 30% benzinë.
Hapi 2: Merrni një leckë të trashë, më pas zhyteni në tretësirën e mësipërme dhe shtrydheni fortë.
Hapi 3: Pastroni me leckën në zonat që janë të ndotura dhe përdorni hekurin disa herë. Rezultatet do t’ju habisin!

Metoda 2
Kur qilimat ndoten me pije me ngjyra, ju lutemi ndiqni këto hapa:

Hapi 1: Së pari, duhet të merrni peshqirë të thatë për të thithur lëngun e derdhur në tapet, për të parandaluar përhapjen e njollës.
Hapi 2: Më pas, përdorni ujë për të larë shenjën e njollës dhe më pas vendosni një peshqir të bardhë sipër.
Hapi 3: Përdorni një hekur dhe hekurosni 1-2 herë vazhdimisht derisa njolla në tapet të ndryshojë dhe të ngjitet në peshqirin e bardhë.

Metoda 3
Për qilimat me madhësi mesatare, duhet t’i lani periodikisht në fund të tremujorit duke ndjekur këto hapa:

Hapi 1: Spërkatni ujë të holluar me sapun njëtrajtësisht në zonat e ndotura në tapet.
Hapi 2: Përdorni një furçë të vogël dhe fërkojeni butësisht për të pastruar njollën dhe mos dëmtuar sipërfaqen.
Hapi 3: Përdorni ujë të pastër për të spërkatur në zonat ku tapeti sapo është larë dhe shpëlarë në mënyrë të përsëritur derisa të zhduken flluskat e sapunit.
Hapi 4: Përdorni një peshqir të thatë për ta fshirë dhe më pas përdorni një ventilator ose tharëse për të tharë tapetin.

Si të lani tapetet sintetik

Lani tapetet dekorative, mbulesat e dyshemesë me sodë buke
Hapi 1: Hidhni një shtresë të hollë sode buke në sipërfaqen e tapetit, më pas lëreni të veprojë për 30 minuta.
Hapi 2: Përdorni një fshesë me korent për të thithur këtë pluhur. Papastërtitë në tapet do të ndahen nga pluhuri i sodës së bukës dhe do të thithen menjëherë.
Hapi 3: Hiqni tapetin dhe nxirreni në diell, derisa të jetë tharë plotësisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *