Studimi i fundit : Ky është vendi ku korоnavirusi nuk mund të jetojë dhe as të shumohet

    Uji mund ta shkatërrojë plotësisht virusin korona brenda 72 orësh, sipas një studimi të shkencëtarëve rus të publikuar nga Shërbimi Federal për Mirëqenie Njerëzore.

    Virusi mund të jetojë në ujë në kushte të caktura, por nuk mund të shumohet. Ndërkohë, mbetet aktiv deri në 48 orë në sipërfaqe çeliku, qelqi, në materiale plastike dhe ato qeramike.

    Studimi tregoi se virusi është i paqëndrueshëm dhe pjesa më e madhe e dezinfektuesve kanë rezultate efektive kundër tij.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *