‘Superushqim’ mund të ndihmojnë në parandalimin e kancerit, diabetit dhe Alzheimerit

Kërpudhat do të jenë moda e superushqimeve të vitit 2023, parashikojnë vëzhguesit.

Shitjet pritet të rriten, pasi ndërgjegjësimi për shëndetin e tyre kalon në një dietë të bazuar në kërpudhat.

Suplementet, ekstraktet dhe pijet e bëra nga kërpudhat gjithashtu parashikohen të rriten në popullaritet.

Mbrojtësit thonë se ato ndihmojnë në parandalimin e sëmundjeve serioze, duke përfshirë edhe kancerin, diabetin dhe Alzheimerin .

Parashikimi vjen nga zinxhiri i dyqaneve shëndetësore Holland & Barrett në një raport që identifikon tendencat e shëndetit të vitit të ardhshëm.

Kërpudhat kryesojnë listën për shkak të popullaritetit në rritje të dietave vegane në të cilat ato janë një zëvendësues thelbësor i mishit.
Duckweed, bima e vogël lundruese e cila formon një qilim nëpër pellgje dhe prapanicë ujore, gjithashtu konsiderohet si një superushqim i ardhshëm.

Thuhet se është plot me proteina, vitamina dhe lëndë ushqyese dhe me sa duket ka shije si një spinaq me arra.

Sinkronizimi i gjumit – gjurmimi i pushimit tuaj dhe ndjekja e një orari gjumi me ndihmën e teknologjisë – parashikohet gjithashtu të bëhet trendi i mirëqenies i vitit.

Myshqet e detit, kolagjeni dhe CBD ishin modat më të mëdha të këtij viti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *