Te pakten 1 nga keto lule duhet qe ta keni me patjeter ne shtepi, ju pastron ajrin dhe ju gjalleron mushkerite

Ne rritim bime në shtëpitë tona në mënyrë që të kemi më shumë oksigjen dhe për shkak të aftësisë së tyre për të pastruar ajrin e toksinave dhe mykut. Kjo me siguri na ndihmon të kemi një shëndet të mirë të përgjithshëm.

Një hulumtim mbi bimët shtëpiake ku u zbuluan disa lloje të bimëve që janë në gjendje të filtrojnë ajrin dhe të elim. inojnë disa substanca organike që avullojnë më mirë se të tjerët.

Këto bimë pastrojnë ajrin nga shumë materiale ndërtimi, pluhuri, boja etj.

Këto janë 6 bimët më të mira që duhet të rriten në shtëpinë tuaj:

Zambakët e paqes

Mund të largojë toksina nga ajri dhe të elim. inojë formaldehid dhe trikloretilen.

Ficus

E lehtë për tambajtur dhe nuk kërkon shumë rrezet e diellit. Pastron ajrin nga pluhuri, por kini kujdes nëse keni fëmijë të vegjël ose kafshë shtëpiake, sepse gjethet e saj mund të jenë hel. muese.

Aloe: Kjo bime thith dioksidin e karbonit, monoksidin të karbonit. Një bimë aloe është në gjendje të zëvendësojë 9 pastrues biologjike të ajrit.

Ivy

Gjithkush duhet ta ketë këtë bimë në shtëpi, sepse eli. minon 60% të toksinave në ajër dhe 58% të grimcave të fek. aleve brenda gjashtë orëve që kur është sjellë në dhomë.

Bimore Snake

Ky bimë unike thith dioksid karboni dhe liron oksigjenin gjatë natës. Shpesh zgjidhet të vendoset në dhomat e gjumit ose në dhomën e tapetit. Ajo parandalon formimin e pluhurit që rrjedh nga qilim tuaj dhe mobilje druri të përhapen në ajër.

Bima merimangë

Bima e merimangës ka aftësinë e kryerjes së fotosintezës nën dritën minimale. Përthith formaldehid, monoksid karboni, benzinë ​​dhe stiren nga ajri. Një bimë është e mjaftueshme për të pastruar një hapësirë ​​prej 200 metrash katrorë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *