Transporti ajror, sindikatat: grevë e përgjithshme ne kete date

    Sindikatat Filt Cgil, Fit Cisl, Uiltrasporti dhe Ugl Trasport ajrior kanë thirrur një grevë të përgjithshme me 24 orë të martën 6 korrik të të gjithë personelit të transportit ajror. Në bazë të protestës, organizatat shpjegojnë në një deklaratë, ka “kundërshtim të qartë ndaj pushimeve nga puna në sektor, një nga më të prekurit nga pandemia dhe kërkesa për krijimin e një dhome kontrolli për të garantuar stabilitetin shoqëror “.

    Të shpallë protestën bashkërisht Filt Cgil, Fit Cisl, Uiltrasporti dhe Ugl Trasporti Aereo “në mbrojtje të punëtorëve të Alitalia, Air Italy, Ernest, Blue Panorama, Air Dolomiti, Norvegjisht, të të gjitha linjave ajrore të huaja me bazë dhe punonjësve në vendin tonë, të tilla si Emirates, kompani të menaxhimit të aeroportit, trajtimit dhe furnizimit të ushqimit dhe të gjithë punëtorëve sezonalë dhe të pasigurt në sektor “.

    Sindikata tjetër kërkon shqetësim – lexon gjithashtu njoftimi për shtyp – nevoja për një konfrontim të përhershëm ndër-ministror dhe ngritja e një dhome kontrolli për të siguruar rrjetet e sigurimeve shoqërore.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *