Ushtari rus shet tankun per 7500 paund shteti ukraines i jep dhe nje shtepi dhurate

Një ushtar rus i zhgënjyer hoqi dorë nga tanku i tij për 7,500 paund.

Një nga trupat e Vladimir Putinit ka valëvitur një flamur të bardhë pasi nuk i intereson te luftoje.

Ministri ukrainas i Punëve të Brendshme Victor Andrusiv tha në Facebook se një ushtar rus kishte nxjerr ne shitje tankun e tij dhe nuk donte me te luftonte.

Andrusiv pretendoi se ushtari rusdo të marrë shpërblimin në para në fund të luftës dhe se kjo i eshte premtuar.

Ndërkohë atij i është dhënë një shtepi me televizor, telefon, kuzhinë dhe dush, shtoi ministri dhe do t’i jepet mundësia të aplikojë për shtetësinë ukrainase.

Andrusiv tha se forcat ukrainase u dërgojnë rregullisht mesazhe me tekst ushtarëve rusë, duke u ofruar atyre një mënyrë për t’u dorëzuar dhe dorëzuar pajisjet, pasi kanë identifikuar telefonat dhe numrat e telefonit ukrainas që ata përdorin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *