Vjehrri del në televizion dhe ankohet për nusen: Shumë lodhesh, me atë telefon

Që rinia e sotme është e varur nga përdorimi i celularit, kjo dihet, madje shpesh herë bëhet edhe shkak për keqkuptime me brezin e vjetër që nuk janë shumë të dhënë pas teknologjisë dhe nuk e kuptojnë atë. Po ky person në videon më poshtë duket se është mërzitur shumë nga nusja.

Sot, sipas të dhënave të Institutit të Statistikave rezulton se burrat kryesojnë në përdorimin e teknologjisë.

“Unë e përdor më shumë telefonin, unë plaku. Gruaja sdi hiç. Ah, burri, sa orë qëndron? Se di mirë, sja kam matur. Nusja e përdor, madje i them shumë u lodhe.” Janë shprehur disa qytetarë.

Për kategorinë e 15-59 vjeçarëve, të dhënat e 2018,tregojnë se burrat e përdorin 10% më shumë internetin, krahasuar me gratë, rreth 65%.

Në përdorimin e telefonit diferenca mes burrave dhe grave është 5%, ku përqindje më të lartë kanë burrat me rreth 94%. Ndërsa të dhënat për qëndrimin në internet nga kryefamiljarët janë të njëjta me 12%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *