10 shenjat qe tregojn se femija eshte infektuar me hepatit dhe duhet te shkosh te mjeku

Simptomat e hepatitit
Sipas CDC, simptomat standarde të hepatitit përfshijnë “ethet, lodhjen, humbjen e oreksit, nauze, të vjella, dhimbje barku, urinë të errët, jashtëqitje me ngjyrë të hapur, dhimbje kyçesh dhe verdhëz “.Nese famija juaj ka keto shenja dergojeni tek mjeku specialist

Dr. Anupama Kalaskar , një specialist i sëmundjeve infektive pediatrike në Spitalin e Fëmijëve Minesota në Minneapolis, tha se :

​“Ne po mësojmë më shumë për rastet e hepatitit akut te fëmijët dhe po përpiqemi të kuptojmë çdo ngjashmëri në rastet që mund të na ndihmojnë për t’i identifikuar më shpejt. Disa simptoma të zakonshme që janë raportuar në raste të njohura janë prania e diarresë dhe verdhëzës në mungesë të temperaturës. Diarreja është një simptomë mjaft e zakonshme tek fëmijët dhe mund të shihet me një sërë shkaqesh infektive, duke përfshirë shumë lloje virusesh, si dhe shkaqe jo infektive.

“Verdha, megjithatë, veçanërisht në grupmoshën në të cilën rastet e hepatitit kanë qenë më të shpeshta, është një simptomë më e rrallë”, tha Dr. Kalaskar. “Çdo fëmijë me diarre dhe verdhëz duhet të shihet me kujdes dhe derguar tek mjeku.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *