12 mënyra për ta bërë banjën tuaj të ketë erë kaq të mirë

12 mënyra për ta bërë banjën tuaj të ketë erë kaq të mirë (#9 është kaq e mahnitshme!)

Përdorimi i disa mënyrave për të mbajtur tualetin tuaj me erë të mirë mund t’i ndryshojë gjërat për ju. Nuk do të turpëroheni nga banja juaj kur njerëzit shfaqen papritur. Plus, do të mund të shijoni vetë hapësirën, duke ju dhënë një ndjenjë qetësie ndërsa kuptoni se dhoma ka erë të freskët.
Këshillat e diskutuara më poshtë mund t’ju ndihmojnë të arrini qëllimin pa marrë shumë kohë ose përpjekje.

1. Gjeni burimin e erës së banjës
Përcaktoni se ku e kanë origjinën erërat e këqija dhe trajtoni ato zona fillimisht.
Pasi të pastroni zonat problematike, hapësira juaj tashmë do të fillojë të ketë aromë më të mirë se përpara. Përcaktimi i burimit ju jep një fillim të mirë dhe e bën mirëmbajtjen më të lehtë.

2. Lëreni ajrin e banjës të qarkullojë
Kur lejoni që ajri i pastër të lëvizë brenda dhe jashtë, hapësira do të ketë aromë të mirë më shpejt. Mos e mbyllni derën kur banja nuk është në përdorim, të paktën jo gjatë gjithë kohës.
Megjithatë, nëse nuk ka dritare, hapni dritaren më të afërt me banjën tuaj dhe lëreni derën hapur. Nëse jeni vetëm në shtëpi, mund ta lini derën hapur ndërsa bëni dush për të shmangur aromat e pakëndshme ose të mykut.

3. Zbatoni një rutinë të rregullt pastrimi
Kjo këshillë është ajo që shumica e njerëzve tashmë e dinë.
Ju duhet të pastroni tualetin të paktën disa herë në javë dhe të bëni një pastrim të thellë çdo muaj. Mirëmbajtja e shpeshtë do të mbajë larg aromat dhe pastrimi i thellë do të parandalojë problemet.
Filloni duke nxjerrë mbeturinat sepse ndonjëherë është shkaku i erës. Në mënyrë ideale, zbrazni plehrat çdo dy ditë në vend që të prisni që të grumbullohen.
Tualeti që përdor më shpesh familja juaj duhet të pastrohet çdo ditë për të mbajtur larg aromat.

4. Vendosni aromatizues
Ju mund të shtoni aromë në banjën tuaj për ta bërë atë të nuhasë sa më mirë gjatë gjithë kohës. Zgjidhni qirinj aromatikë, shpërndarës, vajra esencialë dhe freskues ajri me spërkatje. Një mënyrë shtoni aromë nga vajrat me disa pika në brendësi të rrotës së letrës higjienike.

5. Mbajeni hapësirën të thatë
Kur bëni dush, dhoma me siguri do të lagështohet. Megjithatë, tharja më pas është thelbësore nëse dëshironi që dhoma të ketë erë të mirë. Ju gjithashtu duhet të hiqni peshqirët dhe veshjet e lagura për të parandaluar mbivendosjen e aromave të këqija.

6. Mbani disa bimë
Shtimi i bimëve në tualetin tuaj është një mënyrë e shkëlqyer për të eliminuar aromat, për të rritur nivelet e oksigjenit dhe për të ofruar një pamje estetike. Çdo bimë është e mirë për sa kohë që merr mjaftueshëm dritë dhe ujë. Ju gjithashtu mund të varni eukalipt në dush, duke lëshuar vaj esencial sa herë që uji rrjedh.

7. Përdorni sodë buke për të pastruar banjën
Soda e bukës neutralizon aromat, pavarësisht se nga e ka origjinën era. Pasi të keni gjetur burimin e erës, përzieni sodën e bukës me ujë të valë. Vendosni përzierjen e sodës së bukës dhe ujit në zonën me erë të keqe dhe lëreni të qëndrojë për disa orë. Lani me ujë të rrjedhshëm dhe ndjeni aromën e përmirësuar të banjës.

8. Deodorizoni furçën e tualetit
Furçat e tualetit janë burim i shpeshtë i aromave të këqija. Nëse dëshironi të deodorizoni furçën e tualetit, mund të shtoni dezinfektues të lëngshëm, apo vaj esencial në mbajtesen e saj, duke eliminuar aromat e mundshme dhe për të ofruar një aromë më të këndshme.

9. Përdorni Limon
Limoni është i dobishëm gjatë pastrimit sepse përmban acid citrik. Acidi citrik e bën atë një pastrues të fuqishëm dhe neutralizon aromat e tmerrshme. Mund të lini edhe feta limoni aty për të përfituar nga aroma e tij të fuqishme.

10. Shtoni detergjent në rezervuarin e tualetit
Shtimi i disa pikave detergjenti në rezervuarin tuaj të tualetit mund të bëjë një ndryshim të madh në aromën e saj. Sa herë që dikush lan tualetin, aroma e detergjentit do të përhapet në ajër.

11. Pastroni kanalizimet e banjës
Kanalet e pista janë shpesh shkaku i një ere të pakëndshme, ndaj mos harroni t’i pastroni mirë. Drenazhet mbledhin qime, pastë dhëmbësh, llum sapuni dhe papastërti. Grumbullimi i këtyre gjërave çon në erëra intensive që ju ndoshta dëshironi t’i eliminoni.

12. Mos i lini gjatë rrobat e pista
Nëse banja juaj ka një erë të pakëndshme, mund të jetë nga rrobat e ndotura. Mos i lini rrobat dhe peshqirët e ndotur në kosh për një kohë të gjatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *