3 menyra te lehta dhe pa harxhuar para per te larguar milingonat nga shtepia

Piper i bluar i zi ose i kuq

Piperi i zi ose i kuq ( kajeni ) është një parandalues ​​natyral i milingonave, pasi insektet duket se e shohin erën irrituese.

Për të përdorur këtë metodë, spërkatni piper rreth bazamenteve dhe pas pajisjeve. Dëshmitë anekdotike sugjerojnë se kjo është një mënyrë e sigurt për të ndihmuar në mbajtjen larg milingonave.

Uthull e bardhë

Uthulla e bardhë , e disponueshme në të gjitha dyqanet ushqimore, është një mënyrë e lirë dhe efektive për të vrarë dhe larguar milingonat. Është gjithashtu një agjent pastrimi natyral.

Provoni të përdorni një përzierje 1-me-1 uthull/ujë për të pastruar sipërfaqet e forta, duke përfshirë dyshemetë dhe tavanet, kudo ku milingonat mund të udhëtojnë. Nëse shihni milingona, spërkatni përzierjen mbi to ose fshijini me një peshqir letre.

Milingonat mund të nuhasin uthullën pasi ajo thahet, por aroma nuk qëndron gjatë për shumicën e njerëzve.

Ujë të vluar
Nëse vëreni vrima të milingonave pranë shtëpisë tuaj, derdhni ujë të valë në to. Kjo metodë do të vrasë në mënyrë efektive dhe menjëherë shumë nga milingonat brenda. Milingonat mund të duken të vogla, por kolonitë e milingonave poshtë tyre janë të gjera.

Uji i vluar nuk do të jetë i mjaftueshëm për të vrarë të gjithë koloninë. Për këtë arsye, sigurohuni që të trajtoni çdo vrimë të milingonave që shihni në afërsi të shtëpisë tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *