30 mjekë nga Shqipëria nisen për në Bergamo per te ndihmuar mjeket italian

  30 mjekë shqiptarë do të mbërrijnë në Bergamo pasditen e sotme për të mbështetur Italinë në situatën e emergjencës ndaj koronavirusit.

  Siç raporton Corriere, mjekët do të mbërrijnë në aeroportin e Romës por do të veprojnë në të gjithë qytetin e Bergamos, ku do të transferohen.

  Kostoja do të mbulohet nga qeveria shqiptare dhe kjo e fundit ka miratuar një fond për këtë grup.

  Sipas vendimit të publikuar në fletoren zyrtare të qeevrisë shqiptare, mjekët do të paguhen 3 mijë euro, ndërsa infermierët 2500 euro për një total prej 11 milion lekësh.

  Vajtja e personelit shëndetësor shqiptar në Itali është fryt i një marrëveshjeje mes kryeministrit shqiptar Edi Rama dje ministrit të jashtëm italian Luixhi Di Maio, shkruan abcnews.al.

  Shpërndarja e koronavirusit në Shqipëri

  Mjekët do të qëndrojnë në Itali një muaj dhe do të paguhen nga Shqipëria.

  Sipas burimeve të Korriere della Sera, kryeministri shqiptar është shprehur se nuk mund të shihte Italinë në kaq shumë vështirësi dhe do të ndihmojë sepse shqiptarët e duan Italinë.

  Ministri DI Maio u shpreh se mjekët shpëtojnë jetë dhe në këtë moment vendi po rizbulon vlerën më të rëndëishme që është jeta. DI Maio do të presë mjekët shqiptarë në aeroport.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *