Lija e majmunëve prane Shqiperis mjeket bejn pergatitjet e para

Tiranë- Shefja e Departamentit të Sëmundjeve Infektive në Instituin e Shëndetit Publik, Silva Bino, ka treguar se në vendin tonë ka nisur trajnimi i mjekëve për të dalluar linë e majmunit nga sëmundjet e ngjashme.

Bino tregon se kjo sëmundje zgjat rreth një muaj dhe sipas mjekes në shumicën e rasteve kalon lehtë, mirëpo tek personat të cilët kanë probleme me imunitetitn mund të shkaktojë humbje jete.

“Zgjat deri 4 javë dhe është infektuese derisa zhvishet lëkura. Duhet të jemi të kujdesshëm mos prekim sytë se mund te çojnë në verbim. Ata persona me dëmtime të imunitetit mund të bëjnë forma të rënda”, shton Bino. (noa.al/M.D)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *