4 Mënyra të shpejta dhe lehta për të forcuar trurin tuaj, për të përmirësuar kujtesën dhe shumë më tepër

Pas këtyre strategjive mund të përmirësoni kujtesën dhe shëndetin e trurit tuaj.

1. Acidet yndyrore Omega-3,
Për fat të keq, shumica e njerëzve në ditët e sotme nuk marrin mjaft nga këto lëndë ushqyese esenciale përmes dietës së tyre, sepse shumë pak ushqime në dietë i përmbajnë ato. Mënyra më e mirë për të marrë më shumë acide yndyrore omega-3 është duke ngrënë më shumë peshq, siç janë salmoni dhe sardelet.

2. Magnezi
Ai është një mineral vital që merr pjesë në më shumë se 300 reaksione biokimike në trupin tuaj. Ndikon ne neurotransmetuesin dhe aktivitetin hormonal, qe mund te kete nje efekt te madh ne funksionimin e trurit. Rritja e nivelit të magnezit në tru përmirëson të nxënit dhe kujtesën. Për fat të keq, shumë njerëz kanë mangësi në magnez sot. Sigurohuni që ju të hani ushqime si spinaqin, fara kungulli, bajame, avokado, çokollatë e errët dhe banane.

3. Ushtrimi
Ushtrimi është një nga mënyrat më të mira për të promovuar formimin e sinapeve të reja dhe gjithashtu rrit rrjedhjen e gjakut në tru

4. Agjërimi i vazhdueshëm
Hulumtuesit kanë gjetur se agjërimi mund të përmirësojë synaptogjenezën. Si rezultat, ai mund të zvogëlojë mjegullën e trurit dhe të ndihmojë t’ju mbrojë nga demencia. Mënyra më e mirë për të filluar agjërimin është thjesht duke ngrënë darkë rreth orës 6, duke mos ngrënë asgjë pas asaj ore, dhe pastaj duke ngrënë një mëngjes të rregullt ditën tjetër. Kjo duhet t’ju japë rreth 12-14 orë kohë të agjërimit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *