5 simptomat e kovidit qe mbesin me muaj edhe pse e keni kaluar. Perfshir dhe renien e flokeve

Çdo person qe ka kaluar kovidin ka dhe mënyra të ndryshme se si e perjeton ate.

Disa e përjetojnë me simptoma më të zakonshme si ethe, dhimbje, dhimbje të fytit , rrufë, lodhje dhe kollë, disa të tjerë shfaqen me simptoma të pazakonta.

Ne kete liste janë pese simptoma të pazakonta të virusit qe disa prej tyre mbesin dhe me muaj pasi ju kaloni kovidin.

Zemra juaj mund të rrahë më shpejt për shkak të temperaturës ose inflamacionit të shkaktuar nga infektimi.

Humbja e dëgjimit

Një studim nga Universiteti Stanford vitin e kaluar zbuloi se varianti Omicron mund të shkaktojë probleme me veshin.

Disa simptoma të raportuara nga studimi përfshijnë dhimbje të forta veshi, mpirje të veshit dhe madje edhe humbje të përkohshme të dëgjimit tek disa njerëz, e cila vazhdon edhe pasi infeksioni të ketë kaluar.

Ekspertët kanë zbuluar se simptomat e virusit të lidhura me veshët mund të shfaqen edhe tek ata që janë plotësisht të vaksinuar.

Simptomat e Covid gjithashtu duket se janë më të zakonshme tek fëmijët ose të rinjtë dhe mund të zgjasin deri në 14 ditë ose për muaj.

Renia e flokeve

Rënia e flokëve është një simptomë e Covid-it, e cila shfaqet disa muaj pas infektimit. Ndodh sepse folikulat e flokëve janë të mbistimuluara gjatë infektimit.

Zakonisht kjo simptomë duket se përmirësohet tre deri në gjashtë muaj pasi kalon kovidin.

Probleme me kordat vokale

Studimet kanë zbuluar se ka një lidhje midis Covid-it dhe lëvizshmërisë së kordave tuaja vokale.

Ndonjëherë tek pacientët me Covid ndodhin ndryshime në zë, duke rritur mundësinë e paralizës së kordave vokale për shkak të dëmtimit të nervit periferik.

Një tjetër mundësi gjatë infeksionit është një dëmtim i nervit vagus, i cili kontrollon zërin, gëlltitjen, frymëmarrjen dhe kollitjen. Nëse nervi vagus nuk funksionon siç duhet, mund të shfaqet edhe si gulçim me ose pa kollë

Delirium

Mjegulla ose konfuzioni i trurit është vërtetuar si një simptomë e virusit, si dhe Covid-it të gjatë.

Por fatmiresisht keto shenja largohen me kalimin e muajve apo vitit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *