7 zakonet e përditshme qe ju largojne depresionit.

Studimi nëntëvjeçar i pothuajse 300,000 personave ka treguar se mënyra e jetesës mund të jetë më e rëndësishme se faktorët gjenetikë të rrezikut kur bëhet fjalë për depresionin.

Por sipas një studimi të ri të publikuar këtë javë, zakonet e jetesës së shëndetshme nuk kanë vetëm fuqinë për të na ndihmuar të menaxhojmë kushtet para-ekzistuese të shëndetit mendor – ato mund të zvogëlojnë rrezikun që ne t’i zhvillojmë ato gjithashtu.

Studimi, i botuar në revistën Nature Mental Health dhe i bazuar në të dhënat e pothuajse 300,000 njerëzve, identifikon shtatë faktorë të stilit të jetesës së shëndetshme që studiuesit thonë se mund të ndihmojnë në reduktimin e rrezikut të dikujt për të zhvilluar depresion .

Stilit i jetesës mund të luajnë një rol më të rëndësishëm sesa faktorët gjenetikë të rrezikut kur bëhet fjalë për depresionin.

Keto jane 7 menyra se si te ulni depresionin:

Ngrënia e një diete të shëndetshme
Aktiviteti fizik i rregullt
Nuk pi duhan kurrë
Kufizimi i konsumit të alkoolit në sasi të moderuar
Largimi nga rrjetet sociale
Fjetja e gjumit të mjaftueshëm
Te jesh sa me shume aktiv duke dalur ne natyre.

Nese doni te ndryshoni keto jane shkaqet e para per te dalur nga depresioni. Shiko.news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *