9 sinjalet e para që paralajmëron trupi nga sulmi në zemër

Në dekadat e fundit, shkencëtarët kanë kuptuar se simptomat e sulmit në zemër mund të jenë krejt të ndryshme për gratë sesa për burrat.

Në vitin 2003, revista Circulation publikoi gjetjet e një studimi shumëqendror të 515 grave që kishin përjetuar një atak në zemër . Simptomat më të shpeshta të raportuara nuk përfshinin dhimbje gjoksi. Në vend të kësaj, gratë raportuan lodhje të pazakontë, shqetësime të gjumit dhe ankth. Gati 80 për qind raportuan se kishin përjetuar të paktën një simptomë për më shumë se një muaj para sulmit në zemër.

Simptomat e një sulmi në zemër tek gratë përfshijnë:

1. Lodhje e pazakontë që zgjat për disa ditë ose lodhje e rëndë e papritur

2.Çrregullime të gjumit

3.Ankthi

4.Frymëmarrje e shkurtër

5.Dispepsi ose dhimbje të ngjashme

6.Dhimbje në pjesën e sipërme të shpinës, shpatullave ose fytit

7.Dhimbje e nofullës ose dhimbje që përhapet deri në nofullën tuaj

8.Presion ose dhimbje në qendër të gjoksit tuaj, e cila mund të përhapet në krahun tuaj

Ka simptoma shtesë të një ataku në zemër që gratë mbi moshën 50 vjeç mund të përjetojnë. Këto simptoma përfshijnë:

1.dhimbje të forta gjoksi
2.dhimbje ose parehati në njërin ose të dy krahët, shpinën, qafën, nofullën ose stomakun
3.rrahje të shpejta ose të parregullta të zemrës
djersitje
4.Mbani të vetëdijshëm për këto simptoma dhe planifikoni kontrolle të rregullta shëndetësore me mjekun tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *