Apeli i mjekut te QSUT: Tre shenjat e para kur duhet të merrni urgjent në telefon 127

  Mjeku i njohur i QSUT, Tritan Kalo ka treguar se kur nje person mund te jete i prekur nga koronavirusi.

  SHenja e pare eshte kur ka kolle te fuqishme me pas ka temperature dhe veshtiresi te rende frymemarjen. Nese i ka keto shenja duhet te marre 127.

  Në këto raste është i justifikuar apelimi i urgjencës dhe adresimi në shërbimin e sëmundjeve infektive.

  Nese keni keto shenja ju duhet te telefononi 127 dhe jo te shkoni vete me makine apo me njerezit tuaj sepse mund te ifektoni dhe njerezit qe keni me vete nese jeni te prekur nga koronavirusi.

  Nuk duhet te levizni pasi eshte shume gabim ashtu si u nisen te semuret nga Skrapari sepse kjo mund te jete fatale dhe per miqte tuaj qe ju shoqerojne.

  Deri tani numri i te prekurve ne SHqiperi ka shkuar 15 dhe OBSH ka shpallur gjendjen e nje pandemia globale.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *